Vlast u HNK razmatra potpunu zabranu kretanja građanima između općina i gradova

STROŽIJE MJERE

Vlast u HNK razmatra potpunu zabranu kretanja građanima između općina i gradova

Objavljeno na dan 08.04.2020 - 13:07 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Uvođenje ograničenja kretanja između općina i gradova u Hercegovačko-neretvanskog kantona bila je danas tema tema sastanka na redovnoj koordinaciji Vlade i Kantonalnog štaba civilne zaštite HNK, gdje je zatraženo je da Štab i MUP razmotre način i mogućnosti provedbe.

Tokom koordinacije je također zaključeno kako će Štab hitno, od općinskih i gradskih inspektorata, zatražiti pojačan nadzor nad provođenjem donesenih naredbi i mjera u vezi sa širenjem koronavirusa, a zbog evidentnih kršenja naredbi na terenu.

''S obzirom na usložnjenu epidemiološku situaciju, ocijenjeno je kako je, prema preporuci epidemiologa, potrebno prijeći na novi način rada koordinacijskog organa i Štaba'', saopćeno je iz Vlade HNK.

Na tom tragu, a u cilju odgovornog ponašanja i zaštite svih učesnika redovnih konferencija za novinare, donesena je odluka da se već od danas primjenjuje drugačiji model komunikacije s javnošću.

Novi model podrazumijeva kako će javnost i dalje imati sve potrebne informacije koje će biti plasirane redovnim saopštenjima, povremenim video obraćanjima i drugim načinima komunikacije.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!