Voda u Sanskom Mostu i dalje nije za piće

USK

Voda u Sanskom Mostu i dalje nije za piće

Objavljeno na dan 24.06.2019 - 11:43 | Izvor: USKinfo.ba | nezavisne.com


 Voda s lokalnog vodovoda Kešnica, s kojeg se snabdijeva više od stotinu domaćinstava na području sela Kijevo, Čaplje i Tomina, u općini Sanski Most, i dalje nije za piće, ali ni za drugu upotrebu.

Ovo su pokazali rezultati najnovije zdravstvene analize uzoraka vode s tog vodovoda, saopšteno je iz Zavoda za javno zdravstvo USK.

"Radi zaštite zdravlja stanovništva obavještavaju se mještani da voda nije za piće niti za ličnu higijenu, kao ni za higijenu posuđa u kome se hrana priprema. Kako bi se građanima osigurala ispravna i pitka voda u narednim danima vršiće se distribucija vode cisternama, o čemu će mještani biti blagovremeno informisani", navodi se u dopisu pomenute ustanove,pišu Nezavisne.

Inače, do zagađenja pomenutog izvorišta došlo je prije desetak dana, kada se više desetina osoba sa stomačnim tegobama javilo u Dom zdravlja u Sanskom Mostu.

Mikrobiološkom analizom tada je izolirano prisustvo ešerihije, enterokoke te povećan broj ukupnih koliformnih bakterija. Još nije utvrđeno šta bi mogao biti uzrok onečišćenja izvorišta.


TAGOVIKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!