Vodopad Kravica među dvadeset najljepših mjesta u Evropi

Veliko priznanje

Vodopad Kravica među dvadeset najljepših mjesta u Evropi

Objavljeno na dan 17.06.2019 - 07:41 | Izvor: USKinfo.ba | avaz.ba


Vodopad Kravica kod Ljubuškog uvršten je među dvadeset najljepših mjesta u Evropi, i to prema poznatom američkom turističkom časopisu "Conde Nast Traveller".

- Sigurno ste čuli za vodopade iz Nacionalnog parka "Krka" u Hrvatskoj, ovi vodopadi su toliko popularni da je ograničen broj posjetilaca. Ali, na svu sreću, u BiH ima mnogo prelijepih vodopada u kojima također možete uživati. Posjetite smaragdne vodopade koji su skriveni u predivnim zelenim šumama - stoji u opisu na stranici ovog poznatog časopisa.

Laskava titula koju su Njujorčani udijelili Kravici rezultat je prirodnih ljepota i dugogodišnjeg rada na jačanju potencijala ovih vodopada.

Milioni turista se svake godine sliju na Kravicu, a očekivano, ljetni mjeseci su najjači.

Visina vodopada je od 26 do 28 metara, s vodenim amfiteatrom ispod slapa promjera 120 metara. Nekada su uz slap bili aktivni mnogobrojni mlinovi koji su ostavili lijepe prirodne tragove.

Dobra gastronomska i ugostiteljska ponuda te pristupačna šetnica ono su što privlači ljude u ovu oazu koja može poslužiti kao dobar osvježivač u vrućim ljetnim danima.

Osim Hercegovine i Kravice, iz časopisa za posjetu preporučuju i druge evropske turističke destinacije poput Istočnih Karpata u Rumuniji, španskog Las Medulasa, Zlatnog Rata na Braču, slovenske rijeke Soče i drugo.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!