Vojnici OSBiH pomogli Crnogorcima uslijed saobraćajne nesreće na Rogoju

PREVRNULO SE VOZILO

Vojnici OSBiH pomogli Crnogorcima uslijed saobraćajne nesreće na Rogoju

Objavljeno na dan 24.06.2019 - 14:49 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Pripadnici 1. voda 1. čete Deminerskog bataljona Oružanih snaga BiH jutros su pritekli u pomoć crnogorskim državljanima koji su na Rogoju kod Trnova uslijed mokrog puta izgubili kontrolu nad vozilom i prevrnuli se na krov.

Brzom intervencijom pripadnika Oružanih snaga BiH tri crnogorska državljanina, dva muškarca i jedna žena, izvučena su iz vozila i ukazana im je prva pomoć. Nakon toga, pripadnici Oružanih snaga su obezbijedili mjesto nesreće, vozilo je vraćeno na točkove i izvučeno na put.

Pored toga, pripadnici Oružanih snaga BiH su obezbijedili i prijevoz za crnogorske državljane do planinarskog odredišta u općini Pale te pozvali službu za prijevoz oštećenog vozila. 

Inače, pripadnici 1. voda 1. čete Deminerskog bataljona OS BiH vrše operacije deminiranja na Rogoju na dvije lokacije, a ovim humanim gestom je još jednom pokazano da su pripadnici Oružanih snaga BiH u službi svih građana.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!