Volite li italijansku kuhinju, cannelloni sa svježim špinatom i sirom pun su pogodak za vas

SOČNO I MOĆNO

Volite li italijansku kuhinju, cannelloni sa svježim špinatom i sirom pun su pogodak za vas

Objavljeno na dan 30.10.2019 - 07:04 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Cannelloni su vrsta talijanske tjestenine u obliku šupljih cijevi. Ime cannellon dolazi od italijanske riječi canna što zapravo znači trska. 

Mogu se puniti raznim mesnim i povrtnim nadjevima. Uz cannellone služite i miješanu salatu.

Sastojci koji će vam biti potrebni:

200 g cannellona
500 g špinata
50 g maslaca
300 g sira ricotte
200 g mladog sira
4 kašike naribanog parmezana
malo soli i bibera
1 jaje
malo bijelog luka
bešamel sos

Način pripreme:

Cannellone stavite u vrelu posoljenu vodu i kuhajte samo dvije minute. Listove špinata isperite i isjeckajte.

U zdjelu razbijte jaje, začinite ga solju i biberom, promiješate i dodajte svježi kravlji sir, sir ricotta, polovinu ribanog parmezana, čehne bijelog luka, svježe sjeckane listove špinata i promiješajte.

Smjesom napunite cannellone i slažite ih jedan do drugog u maslinovim uljem namašćenu vatrostalnu posudu.

Bešamel sosom prelijte cannellone. Stavite ih u zagrijanu pećnicu na 180°C i pecite 35 minuta.


TAGOVI



KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!