Vozač Ferrarija odbojan prema ''trkama duhova'': Najbolji lijek je strpljenje

NEMINOVNOST FORMULE 1

Vozač Ferrarija odbojan prema ''trkama duhova'': Najbolji lijek je strpljenje

Objavljeno na dan 21.04.2020 - 10:18 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Njemački vozač ekipe Ferrarija Sebastian Vettel kaže da je strpljenje najbolji lijek u ovoj teškoj situaciji te da nije pristalica "trke duhova", kako bi mogao izgledati naredni format u kojem bi se Formula 1 nastavila.

On je rekao kako je u prošlosti nekoliko puta bio učesnik "trke duhova" i da prema iskustvu koje ima nije pristalica takve atmosfere tokom trke.

"Te 'trke duhova' su bile čudne, u prošlosti smo imali nekoliko takvih. Nisam pristalica toga, zbog nas na stazi i ljudi koji gledaju TV. Gledanost će biti velika, ali neće biti isto", kazao je Vettel.

Vettel je rekao da čelnici Formule 1 moraju biti vrlo oprezni pri donošenju odluka i da je potrebno dobro izvagati sve segmente, od finansijskih do sportskih.

"Potrebno je sve izvagati, s jedne strane je finansijska strana kako bi ekipe preživjele i opstale, a s druge moramo voditi računa o kvalitetu i izgledu našeg sporta. Ja bih radije sačekao nego vozio "trku duhova". Mislim da je najbolji lijek strpljenje, bez obzira što boli", istakao je Vettel te dodao:

"Teška su vremena, ali je ovo sjajna prilika i možemo uraditi neku vrstu 'restarta'. Možemo shvatiti šta je zaista važno nama i svijetu, cijeniti male stvari i nadam se, opet nastaviti s tim kada se sport vrati", podvukao je Nijemac.

Trenutno nema preciznih informacija kada bi se Formula 1 mogla nastaviti i kako bi to izgledalo, ali ukoliko se to desi brzo, onda će se morati odvijati bez navijača. "Trke duhova" trenutno izgledaju kao jedina mogućnost.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!