Vranješ potvrdio razgovore s Bajevićem: Hoće li se selektor BiH upuštati u rizik?

NA LOŠEM GLASU

Vranješ potvrdio razgovore s Bajevićem: Hoće li se selektor BiH upuštati u rizik?

Objavljeno na dan 12.02.2020 - 07:29 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Bosanskohercegovački štoper Ognjen Vranješ (30) potvrdio je nedavne riječi selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine Dušana Bajevića kako su njih dvojica obavila razgovore oko povratka AEK-ovog igrača u reprezentaciju.

"Opet sam jedan od najboljih igrača AEK-a. Imam poziv od reprezentacije BiH, a na ljeto sam ponovo u dresu Anderlechta. Obavio sam razgovor sa selektorom Bajevićem, kojeg mnogo cijenim i poštujem, kao i s pojedinim ljudima iz Nogometnog saveza BiH. Zasad smo na dobrom putu pa ćemo vidjeti do marta šta će se izdešavati", rekao je Vranješ u intervjuu za Kurir.

Očito je da se Vranješ nada povratku u reprezentaciju i ovo je pitanje koje bh. javnost najviše interesuje.

"Vranješ je dio reprezentacije već dugo. On je dao mnogo reprezentaciji, ali mora voditi računa o svom ponašanju van terena i posljedicama koje ono nosi. Desilo se to što se desilo, dovelo je do odlaganja poziva da on dođe u reprezentaciju. Sada sve zavisi od njega samog. Razgovarao sam s njim, razgovarat ću još jednom da budem siguran da li će biti pozvan. Najviše od njega zavisi da li će se vratiti u reprezentaciju", rekao je Bajević krajem prošlog mjeseca.

Međutim, postavlja se pitanje da li će se Savez, Bajević i njegovi saradnici upustiti u avanturu s igračem koji iza sebe ima burnu prošlost uglavnom sa spornim tetovažama zbog kojih je omražen kod većine bh. javnosti.

U trenucima kada je baraž sve bliže i kada je potrebno jedinstvo javnosti i reprezentacije, slučaj "Vranješ" definitivno može prelomiti budući da je poznato kako je on odavno i na meti najvatrenijih navijača BH Fanaticosa.

Zbog svega toga čini se da je bliža opcija da Vranješ ipak ne bude povratnik u reprezentaciju, a konačna odluka bit će poznata početkom marta kada će Bajević objaviti spisak reprezentativaca na kojem će se, kako saznajemo, naći veći broj igrača nego uobičajeno.PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!