Vrhovni sud RS-a ukinuo presudu muškarcu koji je svirepo ubio Trebinjca

ZLOČIN IZ 2018.

Vrhovni sud RS-a ukinuo presudu muškarcu koji je svirepo ubio Trebinjca

Objavljeno na dan 27.11.2019 - 11:32 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Vrhovni sud Republike Srpske ukinuo je presudu Okružnog suda u Trebinju kojom je Spaso Milišić osuđen na 20 godina zatvora zbog svirepog ubistva sugrađanina i nanošenja teških povreda radniku u ugostiteljskom objektu 11. februara prošle godine.

Žalba Okružnog tužilaštva Trebinje u kojoj su tražili veću kaznu je odbačena, dok je uvažena žalba branioca. Presuda je ukinuta i predmet vraćen na ponovno suđenje zbog bitnih odredaba krivičnog postupka.

Podsjetimo, Milišić je prvostepenom presudom bio osuđen zbog sviepog ubistva sugrađanina Spase Šupljeglava kojeg je zaklao nožem, a radniku ugostiteljskog objekta Peri Miloševiću, koji mu je pokušao oduzeti nož, nanio je teške tjelesne povrede.

On je, navodi se u ukinutoj presudi, izvršio ubistvo na podmukao način, jer je otišao iz objekta do kuće, uzeo nož i vratio se u bar. Zagrlio je Šupljeglava i iskoristio ovaj prijateljski gest na način da mu je nožem napravio ranu na lijevoj strani vrata presjekavši mu unutrašnju vratnu venu i druge sudove. Šupljeglav je preminuo u bolnici.

Radniku Miloševiću je nanio povrede dlana lijeve šake presjekavši mu mišićne tetive do kosti. Pobjegao je odmah nakon ovog krivičnog djela, a policija ga je pronašla na groblju s dvije puške.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!