Vrhunska doktorica koja se borila protiv koronavirusa u New Yorku počinila samoubistvo

LIJEČILA HITNE SLUČAJEVE

Vrhunska doktorica koja se borila protiv koronavirusa u New Yorku počinila samoubistvo

Objavljeno na dan 28.04.2020 - 09:43 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Vrhunska doktorica iz New Yorka, koja je bila na prvoj liniji borbe protiv koronavirusa u Sjedinjenim Američkim Državama, počinila je samoubistvo.

Lorna Breen, koja je bila direktorica Odjela za hitne slučajeve u njujorškoj bolnici Allen na Manhattanu, preminula je uslijed povreda koje je sama sebi nanijela, javila je policija, piše BBC.

"Pokušala je raditi svoj posao i to je ubilo", kazao je njen otac Philip Breen za New York Times.

On je dodao da njegova kćerka nije imala nikakvu historiju mentalnih bolesti. Preminula je u Charlottesvilleu u Virginiji, gdje je boravila s porodicom.

Lorna Breen je zaražena koronavirusom zbog čega je poslana na kućno liječenje. Nakon što se vratila na posao, ponovo su je poslali kući, prije nego što je njena porodica intervenisala da je dovede u Charlottesville.

Kada je otac Breen posljednji put pričao sa kćerkom, kaže kako mu se činila udaljenom. On je ispričao da mu je rekla kako oboljeli od Covida-19 umiru prije nego što ih uspiju izvući iz kola hitne pomoći.

"Ona je zaista bila u rovovima na prvoj liniji fronta. Pobrinite se da bude hvaljena kao heroj. Ona je žrtva jednako kao i svi koji su umrli", izjavio je Philip Breen.

Iz bolnice New York-Presbyterian Allen saopćili su da je doktorica Breen bila heroina koja je pokazala najviše ideale medicine na izazovnoj liniji fronta za hitne slučajeve.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!