Vučić: Danas smo prvi put potezali mape i gledali kako poboljšati život običnih ljudi

POVEZIVANJE LJUDI

Vučić: Danas smo prvi put potezali mape i gledali kako poboljšati život običnih ljudi

Objavljeno na dan 08.10.2019 - 14:58 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti nakon sastanka šefova Srbije, BiH i Turske poručujući da je za Srbiju važno da se povezuju ljudi i da se poboljšava standard građana.

Vučić je rekao da je zadovoljan što je danas mogao razgovarati s čelnicima BiH i predsjednikom Turske. Kako kaže, Recepom Tayyipom Erdoganom je zahvalan zbog stabilizirajuće uloge Turske na Balkanu.

"Velikom Vam hvala prijatelju i predsjedniče na trudu", rekao je Vučić obraćajući se predsjedniku Turske.

On je rekao da su svi u Srbiji i BiH složni da se trebaju graditi komunikacijske veze između dvije države te da je danas veliki dan s obzirom na početak izgradnje autoputa Sarajevo-Beograd.

Istakao je da mu je drago što će trasa ići preko Bijeljine, Brčkog i Tuzle dodajući da su Tuzlaci prije 90-ih više naginjali Beogradu. Predsjednik Srbije ocijenio je da je ovo jako važan projekat za trgovinsku razmjenu.
Otkrio je da su danas prvi put "potezane mape", odnosno da su iscrtavane pruge i putevi te da su lideri zemalja raspravljali o tome gdje se može popraviti život običnih ljudi.

"Za nas je važno da ovi svi projekti povezuju ljudi. Kada se povezuju ljudi, onda razmišljaju o boljem standardu, a ne kako da se svađaju", kazao je Vučić.

Što se tiče autoputa Sarajevo-Beograd, Vučić je rekao da mu je drago što će biti povezani Srbi iz Srbije sa Srbima iz BiH, Bošnjaci iz BiH sa Bošnjacima iz Srbije, ali i generalno svi narodi međusobno.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!