Marketing USKinfo.ba
Vučić: Divim se RS-u kako uopće i plate isplaćuju, pomoći ćemo svima u BiH

PREDSJEDNIK SRBIJE

Vučić: Divim se RS-u kako uopće i plate isplaćuju, pomoći ćemo svima u BiH

Objavljeno na dan 27.03.2020 - 19:04 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u današnjem obraćanju javnosti govorio je o trenutnoj situaciji u državi i načinima na koje se Srbija bori s koronavirusom.

U obraćanju je govorio o trenutnoj situaciji u Srbiji, ali je govorio i o tome šta namjerava učiniti kako bi pomogao i zdravstvu u Bosni i Hercegovini.

"Za nas je najteža obaveza Republika Srpska. Ja im se stvarno divim kako uopće plate isplaćuju. Trudimo im se pomoći koliko je moguće. Pomoći ćemo im respiratorima, zaštitnom opremom i maskama. Tražili su 27 vrsta lijekova, pomoći ćemo im sa šest prioritetnih, koji su im od presudnog značaja. Sve ovo dajemo im džaba. Tražili su i stetoskope, stalke za infuziju i još neke medicinske aparate i pokušat ćemo im pomoći", rekao je Vučić.

Vučić je dodao i kako će Srbija pomoći četiri općine u Federaciji Bosne i Hercegovine sa srpskom većinom Drvaru, Bosanskom Petrovcu, Bosanskom Grahovu i Glamoču, ali i Goraždu.

"Pomoći ćemo Goraždu. Bošnjaci su apsolutna većina tamo, ali ovo nije vrijeme kada se ljudi trebaju razlikovati po vjeri i naciji. Trebamo pokazati da smo u stanju da brinemo jedni o drugima", poručio je predsjednik Srbije.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!