Vučić o posjeti Drvaru: Tito tamo nije želio vidjeti toliko Srba na jednom mjestu

LOŠA POREĐENJA

Vučić o posjeti Drvaru: Tito tamo nije želio vidjeti toliko Srba na jednom mjestu

Objavljeno na dan 17.01.2020 - 14:18 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je tokom zajedničke konferencije koju je održao sa članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom kazao kako je političkom rukovodstvu Republike Srpske mnogo teško "napraviti dinar" zbog političke situacije u Bosni i Hercegovini.

Vučić je izjavio kako se raduje posjeti Drvaru, napominjući kako ni predsjednik SFR Jugoslavije Josip Broz Tito nije bio u posjeti toj općini u zapadnom dijelu Bosne i Hercegovine jer nije želio vidjeti toliko Srba na jednom mjestu.

Napomenuo je, pored toga, kako Srbija nikad više novca nije uložila u RS i kako Željki Cvijanović nije lako.

"Uvijek su tražili više za RS, ali su imali i od koga da traže i ko može da ih razumije", rekao je Vučić, čestitavši potom, i ne šaleći se, Republici Srpskoj na opstanku u geostrateškim uslovima.

Dodao je kako je Srbiji mnogo lakše.

"Zato što je nama lakše moramo da pomognemo. Nevjerovatno je iz čega oni izvlače tu vodu. Zamislite da mi imamo taj nivo investicija, ne bismo mogli da isplatimo ni plate, ni institucije", kazao je Vučić.

Prema njegovim riječima, interes Srbije je očuvanje i puno poštovanje Dejtonskog sporazuma.

"Svaka saglasnost mora da dobije saglasnost srpskog naroda, bolje da niko ništa ne nameće", istakao je Vučić.

Upitan da prokomentariše najave iz Hrvatske koje aludiraju na promjenu Dejtonskog sporazuma, Vučić je istakao kako on nije tu da tumači njihove interese.

"Ne mislim da je to interes Hrvatske. Njihov je prioritetni interes poštovanja Dejtonskog sporazum. Ne vidim kakvog bi interes vidjela Hrvatska u ukidanju prava naroda i prava entiteta.", kazao je on.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!