Vučić o vijesti koju je pozdravio i Trump: Borili smo se da Air Serbia ne leti za Prištinu

POVEZIVANJE S KOSOVOM

Vučić o vijesti koju je pozdravio i Trump: Borili smo se da Air Serbia ne leti za Prištinu

Objavljeno na dan 22.01.2020 - 09:34 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Nakon potpisivanja pisma o namjerama o obnovi aviolinije između Beograda i Prištine, o ovoj temi govorio je i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je rekao da su oni koji su kritikovali to što Air Serbia ne leti za Prištinu pokazali "ogromno neznanje".

"Vidjeli ste ogromno neznanje pa su neki pitali zašto ne leti Air Serbia. Ne leti jer nije zgodno, jer smo se borili da ne leti i to tražili, jer bi u ovom trenutku morala i s njihovim vlastima i direkcijom da potpisuje sporazum, bilo je mnogo lakše preko 'Lufthanse i Kfora kao posrednika", rekao je Vučić.

Ne može, kaže, da razumije ljude koji kritikuju uspostavljanje aviolinija i izgradnju autoputeva.

"Ja to ne razumijem u 21. vijeku, to niste mogli ni u 15. ili 16. vijeku, a kamoli u 21. da priuštite. Neki su ostali u ranofeudalnom dobu i ne mogu da se naviknu na savremeno društvo", rekao je Vučić.

Inače, i američki predsjednik Donald Trump oglasio se povodom potpisivanja pisma o namjerama o obnovi aviolinije Beograd - Priština.

"Svi su govorili da se to ne može ostvariti. Međutim, prvi put u ovoj generaciji bit će uspostavljeni direktni letovi između Srbije i Kosova. Još jedna pobjeda - zahvaljujući ambasadorima Robertu O''Brianu i Richardu Grenellu", napisao je Trump na Twitteru.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!