Vučić: Pažljivo sam pročitao Deklaraciju SDA, čekam odgovor Srba u RS

SPUŠTANJE TENZIJA

Vučić: Pažljivo sam pročitao Deklaraciju SDA, čekam odgovor Srba u RS

Objavljeno na dan 17.09.2019 - 13:25 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je pažljivo pročitao deklaraciju SDA, ali da će i dalje biti uzdržan, čekajući odgovore i akte Srba, odnosno zvaničnih institucija RS i organa svih političkih partija u RS.

"Onda ću biti spreman da i sa njima razgovaram i da, umirujući situaciju, spuštajući tenzije, pronađemo neku vrstu zajedničkog imenitelja. Mislim da je to jedini odgovoran pristup u trenutku koji nije tako lagan", rekao je Vučić novinarima u Beogradu.

On je naveo da je danas imao dobre razgovore sa predstavnicima NATO-a u Beogradu i da vjeruje da će oni prenijeti njegove poruke generalnom sekretaru Alijanse Jensu Stoltenbergu, kao što je Beograd razumio njihove.

"Posebno o značaju očuvanja mira i stabilnosti u celom regionu. Tu mislim i na odnose Beograda i Prištine, ali i na neuporedivo širi region, posebno na situaciju u BiH", precizirao je Vučić.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!