Marketing USKinfo.ba
Vučić: Pokušat će ukinuti ingerencije Republici Srpskoj

Srbija

Vučić: Pokušat će ukinuti ingerencije Republici Srpskoj

Objavljeno na dan 23.02.2021 - 19:05 | Izvor: USKinfo.ba | ba.n1info.com


Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je da se može očekivati "zajednički pritisak EU i SAD" na Srbiju povodom pitanja Kosova.

Vučić je poslije sjednice Predsjedništva Srpske napredne stranke rekao da je pred Srbijom „težak period“ u kom će kako je ocijenio, biti izložena „svim mogućim pritiscima, kampanjama i neistinama“.

„Važno je da razumemo težinu pozicije u kojom smo posebno sad posle promene u američkoj administraciji. Za očekivati je koncentrisani pritisak EU i SAD na Srbiju da ispunimo zahteve oko kako Vašington neskriveno kaže, priznanja Kosova dok će EU koristiti nešto drugačiji rečnik, ali će ići ka istom cilju“, kazao je Vučić.

Ocijenio je da će biti i pokušaja ukidanja ingerencija vlasti bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska.


„Kada tome dodate i ceo regionalni kontekst u kom nije jednostavno da očuvate poziciju Srbije koja ekonomski najbrže raste…Svi drugi će gledati kako da Srbiju proglase za hegemona“, ocenio je Vučić.

Vučić je kazao i da je na Predsjedništvu stranke bilo riječi o najavljenoj posjeti Miroslava Lajčaka Srbiji. „Donosili smo zaključke o tome šta Srbija može, šta želi, a šta nam ne pada na pamet ni po koju cenu“, rekao je Vučić.

Foto:ANDREJ ISAKOVIC / AFP
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!