Vukanović oštro kritikovao: Kažete da hodže arlauču pa onda odete u Antaliju po turske markice

ŽUSTAR GOVOR U SKUPŠTINI

Vukanović oštro kritikovao: Kažete da hodže arlauču pa onda odete u Antaliju po turske markice

Objavljeno na dan 22.06.2021 - 09:25 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Narodni poslanik Nebojša Vukanović je kolegama iz Skupštine Republike Srpske na početku današnje sjednice ponovo očitao lekciju o ponašanju i moralu, a oštre poruke bile su usmjerene uglavnom na vladajuću koaliciju.

Zatražio je da se u dnevni red sjednice uvrsti razrješenje predsjedavajućeg Skupštine Nebojše Čubrilovića, a prilikom obrazloženja svog zahtjeva kazao je da je Narodna skupština RS-a obezvrijeđena ponašanjem poslanika i nepoštovanjem odluka ove institucije.

"Koliko puta smo mi ovdje podizali tenzije u cijelom regionu i onda se te odluke stave u ladicu. Od čuvenog referenduma do odluke da će delegati u Domu naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine bojkotovati odlučivanje. Ta odluka je i danas na snazi i ne poštuje se. Dajte da je stavimo van snage", rekao je on.Zatim je Čubriloviću poručio da obrati pažnju na kolege predsjedavajuće skupština u regionu i na način na koji oni vode sjednice.

"Pogledajte crnogorski i hrvatski parlament, kako tamo predstavnici Skupštine vode omogućenu raspravu između poslanika, i unutar vlasti i opozicije. Vi ste promijenili poslovnik da biste ušutkali opoziciju. Meni ste zabranili da uđem u Skupštinu zbog boje antilop cipela i ja sam to poštovao, ali ako od nas tražite boju cipela, onda mi od vas tražimo da poštujete ovaj dom", naveo je.

Govoreći o nepoštivanju skupštine entiteta nadovezao se i na ponašanje Milorada Dodika i SNSD-a, njihove sramotne akte i kontradiktornosti u politici."Moramo poštovati odluke koje donosimo, a ne da kažemo samo 'mi glasamo i mi smo protiv SDA'. Jeste vi protiv osmanizma, protiv širenja Turske na Balkanu? Vrijeđate narod tako što vaš predstavnik kaže da hodže arlauču i da mu smeta veliki broj džamija u Sarajevu, a onda odete u Antaliju i dobijete tursku markicu i potpišete da nemate ništa protiv BiH puta u NATO. Sad se ne bojite Bošnjaka, sad vam je Erdogan brat", rekao je Vukanović.

Još je poručio da se vladajuća koalicija poigrava svim javnim institucijama, da se ponašaju kao da je to "njihova prćija" i da sve pretvaraju u "svoje porodično stablo", a da isto žele učiniti i s Narodnom skupštinom Republike Srpske.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!