Vulin nakon Komšićeve izjave o Kosovu: Ne čini drugima što ne želiš da čine tebi

REAKCIJA IZ BEOGRADA

Vulin nakon Komšićeve izjave o Kosovu: Ne čini drugima što ne želiš da čine tebi

Objavljeno na dan 23.12.2019 - 07:29 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin nazvao je Željka Komšića"bošnjačkim predstavnikom u Predsjedništvu BiH" koji nije imao priliku da nauči "drevnu srpsku mudrost".

"Srbi kažu 'ne čini drugima što ne želiš da čine tebi'. Bošnjački predstavnik u Predsjedništvu BiH nije imao prilike da nauči ovu drevnu mudrost", naveo je Vulin, povodom Komšićeve izjave da nema dileme da je Kosovo nezavisna država i da je, uprkos tome što ne postoji obostrano priznanje između BiH i Kosova, to faktički završen posao.

Vulin kaže da pretpostavlja da Komšić neće imati ništa protiv svojih riječi i njihovih posljedica, saopćeno je iz kabineta ministra odbrane Srbije.

"'Uprkos tome što ne postoji obostrano priznanje između Republike Srpske i Srbije, to je faktički završen posao. Kako sada stvari stoje, moramo da sačekamo, iako nemam dilemu da je Republika Srpska nezavisna država'. Ovo nije moja izjava. Ja poštujem Dejtonski sporazum i BiH. Ovo je izjava Komšića u kojoj sam umjesto Kosova stavio Republiku Srpsku", naveo je Vulin.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!