WhatsApp predstavio novu opciju ''jednokratnih'' nestajućih poruka

DODATNE MOGUĆNOSTI

WhatsApp predstavio novu opciju ''jednokratnih'' nestajućih poruka

Objavljeno na dan 30.06.2021 - 13:52 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba / Foto: Ilustracija / Shutterstock


Nakon što je "jednokratne" nestajuće poruke predstavio na Messengeru i Instagramu, Facebook istu opciju pokreće i na WhatsAppu. Ova funkcija omogućava dijeljenje fotografija i videozapisa koji se mogu pregledati samo jedanput prije nestanka.

Od danas su beta testeri aplikacije na Androidu počeli dobivati ​​način "jednokratnog pregleda" koji briše fotografije i videozapise čim ih pregledate i odbacite.

Da bi znali imate li pristup novoj funkciji pogledajte imate li posebno dugme koje izgleda poput tajmera u polju za unos opisa, kažu stručnjaci sa WABetaInfo.

Ove poruke se razlikuju od WhatsApp-ovih "nestajućih" poruka koje se brišu u roku od sedam dana - fotografije i videozapisi poslani u režimu "jednokratnog pregleda" su samo za jedinstvenu upotrebu i nestaju nakon što ih zatvorite. Dobit ćete obavijest nakon što vaša poruka bude pregledana.Uprkos dodatnom unapređivanju privatnosti, postoje neke neobičnosti kojih biste trebali biti svjesni prije nego počnete koristitu novu opciju. Kao što je primijetio WABetaInfo, onemogućavanje opcije "seen" neće spriječiti druge da budu obaviješteni ako ste otvorili jednokratnu poruku. U grupama ćete moći vidjeti kada su članovi otvorili jednokratne poruke, čak i ako ste isključili "seen".

Također, ništa ne sprječava ljude da snimkom ekrana spase vaše poruke, a da vi to ne saznate. Također, jednokratni pregled funkcioniše i ako pošaljete poruku nekome ko još nema pristup funkciji. Oni koji koriste iOS-u, navodno će novu opciju dobiti kasnije.

Facebook je najavio uvođenje ove opcije u junu, za vrijeme ažuriranja politike privatnosti WhatsAppa. Tehnološki gigant bio je prisiljen odgoditi uvođenje novih pravila do sredine maja od početka februara, nakon negodovanja zbog pristupa dodatnim korisničkim podacima.

Kompanija je kasnije odustala od svoje odluke da ograniči WhatsApp funkcije za one koji nisu prihvatili promjene.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!