Za kulturu i sport 496.706 KM od naknada za priređivanje igara na sreću

ODLUKA VLADE FBiH

Za kulturu i sport 496.706 KM od naknada za priređivanje igara na sreću

Objavljeno na dan 21.05.2020 - 13:08 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Federalna vlada je, na prijedlog Federalnog ministarstva kulture i sporta, donijela Odluku o utvrđivanju liste korisnika i raspodjeli dijela prihoda ostvarenih po osnovu naknada za priređivanje igara na sreću u iznosu od 496.706,26 KM uplaćenih u Proračun Federacije BiH u 2019. godini.


Iznos od 296.706,26 KM raspodijeljen je za finansiranje programa i projekata iz oblasti promovisanja kulture, sadržanih u odobrenom konačnom prijedlogu liste korisnika, nakon provedene procedure po javnom konkursu.

Iznos od 200.000 KM raspodijeljen je za finansiranje programa i projekata iz oblasti promicanja razvoja profesionalnog i amaterskog sporta s ciljem povećanja sredstava fonda za nagrađivanje za istaknute sportske rezultate sadržanih u odobrenom konačnom prijedlogu liste korisnika, nakon provedene procedure po javnom konkursu.

Federalno ministarstvo kulture i sporta će, najkasnije u roku od 30 dana, zaključiti pojedinačne ugovore sa svim korisnicima kojima su sredstva dodijeljena, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!