Za razbojništvo osuđeni na ukupno 8 godina zatvora

BiH

Za razbojništvo osuđeni na ukupno 8 godina zatvora

Objavljeno na dan 14.12.2020 - 08:07 | Izvor: USKinfo.ba |


Nakon razmatranja sporazuma o priznanju krivnje, Kantonalni sud u Sarajevu oglasio je krvim Elmira Hodžića i Adnana Bajrića zbog krivičnog djela razbojništvo. Osuđeni su na kaznu zatvora u trajanju od po četiri godine. Protiv trećeoptuženog Derviša Trešnjića sudski postupak je u toku.
 
Terete se da su se 6. novembra 2019. godine oko 8 sati ujutro dovezli  automobilom na parking u neposrednoj blizini NLB banke u Općini Novi Grad, nakon čega su sačekali dolazak automobila “Škoda Superb” vlasništvo firme BSP OIL,  kojim je upravljala L.B.

Znajući da oštećena sa sobom nosi novac od pazara BSP OIL, kako bi ga položila na račun u NLB banci, optuženi su otvorili vrata automobila pri čemu je  Adnan Bajrić pištoljem udario L.B. u predjelu nosa a potom je rukom uhvatio u predjelu ramena, pokušavajući da je izvuče iz vozila, dok je istovremeno optuženi Derviš Trešnjić vukao za ruke te joj oteo torbu u kojoj se nalazio pazar i to 28.150,00 i novčanik u kojem je bilo 280,00 eura. Elmir Hodžić ih je čekao u automobilu, kojim su sve trojica pobjegli.

Prije potpisivanja sporazuma, prvooptuženi Elmir Hodžić platio je oštećenoj odštetu u iznosu od 15.000,00 KM.

Inače, sve trojica optuženih nalaze se u pritvoru. 

Foto:BIRN BiH
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!