Zadruga i Parovi biće zabranjeni i u BiH?!

RELATY SHOW

Zadruga i Parovi biće zabranjeni i u BiH?!

Objavljeno na dan 07.02.2019 - 12:09 | Izvor: USKinfo.ba | bhdijaspora.net


Profesorica na Ekonomskom fakultetu u Banjaluci i poslanik PDP u Narodnoj skupštini RS Jelena Trivić smatra da bi i BiH po uzoru na Crnu Goru trebala ograničiti emitovanje rijaliti programa kako bi zaštitili maloljetnike od štetnih sadržaja na televiziji.

“Podržavam takve inicijative, prvenstveno kao roditelj čija će djeca doći u fazu da ostaju sama kod kuće i samostalno biraju sadržaj na televiziji. Neki će reći da isto to mogu naći i na internetu, ali ipak od nečega moramo krenuti. Čemu ti rijalitiji – pitaTrivićeva.

Ona ističe da cenzure neželjenog sadržaja na televiziji možda izgledaju kao povratak u prošlost, ali da to uopšte nije tako.

Podsjećamo, Agencija za elektronske medije (AEM) Crne Gore, a na inicijativu “Media centra”, nedavno je donijela odluku o ograničenom emitovanju rijaliti programa iz Srbije kako bi zaštitili maloljetnike od štetnih sadržaja na televiziji.

“Godinama televizije iz Srbije preko kablovskih operatera emituju tokom cijelog dana rijaliti programe u kojima često promovišu nasilje i govor mržnje – rekao je direktor organizacije “Media centar” Goran Đurović.

Iz AEM su odluku da rijaliti programi iz Srbije budu pod šifrom objasnili kao posljedicu potrebe unapređenja zaštite maloljetnika od sadržaja koji mogu štetiti njihovom fizičkom, mentalnom ili moralnom razvoju.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!