Zahiragić pozvao Čavaru da donese odluku o pomilovanju borca osuđenog zbog sječe drva

NEPRAVDA U KRAJINI

Zahiragić pozvao Čavaru da donese odluku o pomilovanju borca osuđenog zbog sječe drva

Objavljeno na dan 16.11.2019 - 14:20 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Član Predsjedništva SDA Haris Zahiragić pozvao je predsjednika Federacije BiH Marinka Čavaru (HDZ) da donese odluku o pomilovanju Fikreta Dedića koji je otišao da odsluži šestomječenu zatvorsku kaznu zbog ilegalne sječe drva.

"Nekadašnji borac Armije Republike Bosne i Hercegovine Fikret Dedić iz Bužima, pretpostavljam borac herojske 505. viteške, osuđen je na šestomjesečnu zatvorsku kaznu radi sječe drva. Neki dan je otišao na izdržavanje kazne što ste, vjerujem, imali priliku pročitati i vidjeti potresnu sliku na kojoj ga kćerka ispraća iz kuće. Njegova supruga kaže da je u ratu sedam puta ranjavan i da je dao sve za ovu zemlju", naveo je Zahiragić.

On je javno pozvao Fikreta Dedića i njegovu porodicu da podnesu molbu za pomilovanje od izvršavanja kazne i brisanje presude iz njegovog dosjea. Također, stavio im se i na raspolaganju za pravnu ili svaku drugu vrstu pomoći.

Istovremeno pozvao je ministra pravde Matu Jozića da, kada Dedić podnese molbu, nju promtno procesuira i predloži pozitivnu odluku Čavari.

Podsjetimo Dedić se u ponedjeljak dugim zagrljajem oprostio od svoje kćerke Amile i otišao da odsluži šestomječenu zatvorsku kaznu zbog ilegalne sječe drva, potvrdila nam je njegova supruga Ramiza. U kući je ostavio još dvoje djece, suprugu i majku, a navedena fotografija izazvala duboke emocije, saosjećanje i suze kod ljudi iz Krajine, ali i drugih dijelova BiH.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!