Zajednička akcija policijskih agencija: Uhapšeni Slaven Dakić, Rade Bartula i Zoran Jovičić

Hapšenja u Rogatici

Zajednička akcija policijskih agencija: Uhapšeni Slaven Dakić, Rade Bartula i Zoran Jovičić

Objavljeno na dan 06.11.2018 - 12:10 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


U zajedničkoj akciji nekoliko policijskih agencija u Rogatici uhapšeni su Slaven Dakić (30) iz Istočne Ilidže, Rade Bartula (51) sa Sokoca i Zoran Jovičić (54) iz Rogatice, saznaje Srna iz policijskih izvora.
Iz Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Srni je ranije rečeno da su sinoć u Rogatici osoba puštena na slobodu.
 
Dvije osobe od jutros su u nadležnosti MUP-a Kantona Sarajevo na kriminalističkoj obradi, potvrdila je portparol Tužilaštva tog kantona Azra Bavčić.
 
Policijska uprava Istočno Sarajevo saopštila je jutros da su njeni pripadnici učestvovali u zajedničkoj akciji nekoliko policijskih agencija u vezi sa pronalaženjem ukradenih vozila na području opština Rogatica i Sokolac, u kojoj su uhapšena tri osobe.
 
Podsjećamo, u akciji je pronađeno nekoliko vozila koja su ukradena u prethodnom periodu, među kojima je i Range Rover, koji se spominje u slučaju ubistva sarajevskih policajaca, jer je prema izjavama pojedinih svjedoka upravo to vozilo korišteno.
 
Do hapšenja u Rogatici je, kako saznjemo, došlo nakon dužeg praćenja određenih osoba koje su i uhapšene u spomenutom Range Roveru.
KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2015 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!