Zasjedala Vlada Unsko-sanskog kantona - Skoro pet miliona KM za poljoprivredu

4 900 000,00 KM

Zasjedala Vlada Unsko-sanskog kantona - Skoro pet miliona KM za poljoprivredu

Objavljeno na dan 20.04.2021 - 11:17 | Izvor: USKinfo.ba | Vlada USK-a


U Bihaću je danas zasjedala Vlada Unsko-sanskog kantona. Između ostalog, članovi Vlade , na prijedlog Sulejmana Kulenovića, ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, donijeli su Odluku o vrsti, osnovnim kriterijima i načinu ostvarivanja novčanih podrški u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji iz Budžeta Unsko-sanskog kantona za 2021. godinu.

Obzirom da je  Vlada Federacije Bosne i Hercegovine usvojila Odluku i Program novčanih podrški u poljoprivredi i ruralnom razvoju za 2021. godinu, a u vezi harmonizacije novčanih podrški na oba nivoa, bilo je nužno usvojiti ovu  Odluku kako bi se krenulo u realizaciju novčanih podrški za poljoprivredu s kantonalnog nivoa, a planirana sredstva u Budžetu USK, za ovu namjenu, iznose od 4.900.000,00 KM, kaže ministar Kulenović.

Ovom Odlukom utvrđene su vrste, osnovni kriteriji i način ostvarivanja novčanih podrški u poljoprivrednoj proizvodnji i ruralnom razvoju iz Budžeta Unsko-sanskog  kantona za 2021. godinu.  Novčane podrške, sukladno usvojenoj Odluci, ostvaruju pravna i fizička lica  prema kriterijima propisanim u uputstvu za ostvarivanje kantonalnih novčanih podrški primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji za 2021. godinu.

Resorno Ministarstvo će vršiti poslove realizacije novčanih podrški u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji u saradnji sa općinskim/ gradskim poljoprivrednim službama Unsko-sanskog kantona kojima će korisnici dostavljati zahtjeve, Upravom za inspekcijske poslove Unsko-sanskog kantona, Poljoprivrednim zavodom Unsko - sanskog kantona, Veterinarskim zavodom i drugim organizacijama, navodi se na stranici Vlade USK-a
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!