Zastupnički dom Parlamenta BiH usvojio Budžet institucija za 2021. godinu

Na redu Dom naroda

Zastupnički dom Parlamenta BiH usvojio Budžet institucija za 2021. godinu

Objavljeno na dan 07.07.2021 - 15:48 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Delegati u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH danas su glasali o Prijedlogu zakona o Budžetu institucija Bosne i Hercegovine za 2021. godinu čiji je predlagač Predsjedništvo BiH.
Nakon što je Predsjedništvo BiH prije nekoliko dana prihvatilo Nacrt budžeta institucija Bosne i Hercegovine, ovaj prijedlog proslijeđen je u Parlamentarnu skupštinu na izglasavanje.

Ustavnopravna komisija Zastupničkog doma Parlamenta BiH razmatrala je prijedlog budžeta 6. jula te je sa pet glasova za i jednim glasom protiv prihvatila ovaj budžet.

Nakon toga, Prijedlog zakona o Budžetu institucija Bosne i Hercegovine uvršten je na današnju sjednicu Zastupničkog doma Parlamenta BiH, a zastupnici su sa 21 glasom za, 10 protiv i 2 suzdržana, usvojilo Prijedlog zakona o Budžetu BiH.

Prije glasanja, zastupnici su se izjašnjavali i o prijedlogu zaključka zastupnice Mirjane Marinković Lepić, Aide Baručije i Damira Arnauta. Prema prijedlogu zaključka, zastupnici Kluba Naše stranke tražili su da se usvajanje Budžeta BiH odgodi dok se ne izvrši dogovor sa sindikatima oko osnovice za obračun plata.

Zastupnici su o ovom prijedlogu glasali sa 12 glasova za, 13 protiv i 7 suzdržanih te samim tim nije postojala opća većina za njegovo usvajanje pa je tako ovaj prijedlog odbijen.

Nakon što je Zastupnički dom Parlamenta BiH usvojio Prijedlog zakona o Budžetu institucija Bosne i Hercegovine, potvrdu o njegovom konačnom usvajanju donijet će Dom naroda koji također treba glasati za ovaj Prijedlog.

Foto: Arhiv/Klix.ba
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!