Zatražen pritvor za silovatelja iz Ključa

Osumnjičeni predat tužiocu u Sanskom Mostu

Zatražen pritvor za silovatelja iz Ključa

Objavljeno na dan 23.05.2019 - 07:10 | Izvor: USKinfo.ba | avaz.ba


Tužilaštvo Unsko-sanskog kantona, područno tužilaštvo u Sanskom Mostu, uputilo je nadležnom sudu prijedlog za određivanje pritvora za J. P. (37) iz Ključa zbog sumnje da je u selu Ratkovo na livadi silovao 71-godišnju komšinicu.

- Postupajući tužilac u područnom tužilaštvu u Sanskom Mostu predložio je određivanje mjere pritvora prema osumnjičenom J. P. nadležnom sudu zbog opasnosti od ponavljanja djela, uništavanja dokaza i uznemirenja javnosti. Osumnjičeni se nalazi u nadležnosti Suda do donošenja odluke po prijedlogu za određivanje mjere pritvora -  navela je za “Avaz” Irena Marjanović, portparol Tužilaštva Unsko-sanskog kantona.

Osumnjičeni J. P. je uhapšen u ponedjeljak kada je policiji u Ključu slučaj prijavio sin napadnute starice koji je iz Banje Luke došao da je obiđe. Policija u prvi mah nije J. P. zatekla kod kuće te je on uhapšen nekoliko sati kasnije, nakon potrage.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!