Završena Monografija 5.korpusa!

5.KORPUS

Završena Monografija 5.korpusa!

Objavljeno na dan 05.04.2018 - 15:32 | Izvor: USKinfo.ba | usn.co.ba


U kabinetu premijera danas je ozvaničen završetak izrade monografije o 5.korpusu A RBiH. Njena javna promocija planirana je za 15. april  u okviru obilježavanja Dana Armije R BiH. Iskazano je zadovoljstvo urađenim posebno što monografija sadrži  preko 5000 imena boraca i što je dio nje posvećen svima onima koji su poginuli za državu BiH.

Više nego emotivan bio je general Fadil Hasanagić  koji  je  zajedno sa ostalim članovima tima, posljednjih 18 mjeseci marljivo radio na prikupljanju autentične   arhivske  građe  koje će vjerodostojno prikazati ratni put „sile nebeske“.

Naučno je ovo djelo koje će dati odgovor na mnoga pitanja nakon 25 godina od formiranja 5. Korpusa, kazano je danas na prijemu kod premijera USK.

Što  tačno  sadrži monografija javnost  će se ipak morati sačekat do 15.aprila, na Dan  godišnjice Armije R BiH kada će, uz ekipu koja je radila na njoj, govoriti i mnoga značajna imena iz ratnog perioda.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!