Završena sjednica Skupštine USK-a - Evo ko će kao delegat u Dom naroda

Konstituirajuća sjednica

Završena sjednica Skupštine USK-a - Evo ko će kao delegat u Dom naroda

Objavljeno na dan 22.01.2019 - 14:31 | Izvor: USKinfo.ba |


U Bihaću je danas konačno završena konstituirajuća sjednica Skupštine USK-a. Zastupnici su se danas okupili  kako bi riješili problem oko imenovanja delegata u Doma naroda FBiH. Tako su danas iz Skupštine USK-a za Dom naroda prilikom glasanja podršku dobili Hadis Jusić iz SDA i Hajrudin halilović iz A-SDA-Pomak-Zajedno. Radi se o dvojici Bošnjaka. 

S obzirom da su oba Hrvata imala po jedan glas, odluku o tome ko će biti delgat u Domu narodu, donijeti će CIK. 

Rasim Kantarević izabran je ispred Laburističke stranke iz reda Ostalih.
 
Podsjetimo, CIK je prije desetak dana ovjerio i liste s trinaest kandidata iz Skupštine USK . Pet je listi iz reda bošnjačkog, dvije iz reda hrvatskog i jedna lista iz reda ostalih.  

Kandidati za delegate iz USK-a bili su : Hajrudin Halilović i Rasim Pajić iz A-SDA, Hadis Jusić, Mehmed Mahmić i Asmir Ćufurović ,Zinajda Hadžić, Nijaz Hušić svi iz SDA , zatim Nisvet Jusić (Nezavisni blok) i i Ekrem Prošić (DF) . 

Dvije su liste iz reda hrvatskog naroda, to je lista Razima Halkića(SDP) na kojoj je on jedini kandidat, te lista Laburističke stranke i na njoj je Anel Šahinović (LS). 

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!