Zbog brojnih poziva građana u vezi situacije u TC Robot, zvali smo Zavod za javno zdravstvo, ali i MUP! Evo šta kažu!

Koronavirus

Zbog brojnih poziva građana u vezi situacije u TC Robot, zvali smo Zavod za javno zdravstvo, ali i MUP! Evo šta kažu!

Objavljeno na dan 06.04.2020 - 09:21 | Izvor: USKinfo.ba |


Društvene mreže sinoć su preplavile poruke u vezi situacije u tržnom centru Robot u Bihaću.

U anonimnoj poruci koju su građani dijelili na Facebook-u, piše kako je zaražena radnica ovog preduzeća, te da je nekoliko dana radila s povišenom temperaturom.

S obzirom da se i redakciji USKinfo.ba javilo nekoliko zabrinutih građana, kontaktirali smo dr. Zarinu Mulabdić, direktoricu Zavoda za javno zdravstvo.

Poduzeli smo sve što je u našoj moći. Nalaz za pacijenticu sam dobila u subotu u 22 sata. Pismenu potvrdu, tek sinoć u večernjim satima, ali nismo čekali već smo reagovali odmah to jutro, tj. u nedjelju, prije dobijanja potvrde. Urađena je trijaža svih radnika, izuzev nekoliko koji nisu radili, pa će to biti urađeno danas.

Svima je izmjerena temperatura i oni za koje je bilo potrebe su stavljeni u samoizolaciji. Radi se o radnicima koji u kući imaju onkološkog pacijenta (iako radnici nemaju simptome).

Također, u samoizolaciju smo stavili i radnike koji su hronični bolesnici, iako nemaju simptome. To smo uradili iz predostrožnosti.

Naređeno je mjerenje temperature za sve radnike prilikom dolaska na posao i ulaska u objekat, te isto to prilikom izlaska. Isto kao i dezinfekcija. Uradićemo i testiranja, kazala je direktorica Zavoda za javno zdravstvo, Zarina Mulabdić.

Pitali smo da li će Robot i dalje raditi?

Moje je da stavljam u izolaciju, nemam ovlasti za takvo nešto. Vidjećemo kakav potez će povući Krizni štab. Mislim da bi svoje mišljenje trebali dati i viši organi, pa čak i državni, da se zauzme jedinstven stav i da se tako postupa na svim mjestima, rekla je Mulabdić za USKinfo.ba

Za informacije smo se obratili i Ministarstvu unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona.

Ako se potvrdi da je neko svjesno i namjerno doveo u opasnost građane, znajući šta čini, uključiće se i MUP i Tužilaštvo USK-a u ovu priču, rekli su nam iz Ministarstva unutrašnjih poslova USK-a.

POVEZANE VIJESTI

VIDEO: PRESS ŠTABA I SLUČAJ ''ROBOT'' - DIREKTORICA ZAVODA ZA JAVNO ZDRAVSTVO: TI LJUDI TAMO SU BILI IZLOŽENI DESET DANA!

FOTO: ROBOT U BIHAĆU ZATVOREN - POČELA DEZINFEKCIJA TRŽNOG CENTRA
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!