Zbog čega policija ne želi objaviti snimke ubistva policajca u Zvorniku,ni skoro godinu nakon napada

NOVI DETALJI

Zbog čega policija ne želi objaviti snimke ubistva policajca u Zvorniku,ni skoro godinu nakon napada

Objavljeno na dan 17.03.2016 - 21:16 | Izvor: USKinfo.ba | nap.ba


Nerdin Ibrić ubio je jednog policajca a dvojicu ranio, ispred policijske stanice u Zvornik 27. aprila 2015. godine. U razmjeni vatre ubijen je i Ibrić.

Ovaj slučaj okarakterisan je kao teroristički čin.Tužilaštvo BiH formiralo je istražni tim koji još uvijek radi na istrazi u ovom predmetu, piše Patria.

Kasim Mehidić i Avdulah Hasanović, koji su zbog sumnje povezanosti s ovim slučajem bili uhapšeni, danas su na slobodi.

Indikativno je da policija ni skoro godinu dana nakon incidenta nije objavila snimke ubistva policajca Dragana Đurića kao i samog napadača Ibrića.

Kompletna policijska stanica u Zvorniku pokrivena je sigurnosnim kamerama. Snimak ubistva postoji! Ali ga policija iz nekog razloga krije!

Mediji su nakon ubistva objavili kako je Ibrić ušao u stanicu uzvikujući „Allahu ekber“, nakon čega je počeo pucati. Napadač je također okarakterisan kao pripadnik radikalnih islamskih krugova. Takvi medijski natpisi uzrokovali su ogroman pritisak na Bošnjake povratnike u RS. Neki od povratnika bili su ugroženi, kao i njihova imovina.

U zvaničnom izvještaju istražitelja ovakve tvrdnje ipak nisu potvrđene.

Izvor Patrije, blizak visokorangiranim obavještajnim krugovima u Bosni i Hercegovini sada otkriva nove detalje u vezi incidenta u Zvorniku. Tvrdi da je Ibrića mjesecima ranije neko ubjeđivao da mu je oca tokom napada srpske vojske na Zvornik 1992. godine ubio baš policajac Đurić. Već ranije je potvrđeno da je Ibrićev otac ubijen u Zvorniku, zajedno sa desecima komšija Bošnjaka.  Potvrđeno je, također, da se policajac Đurić nalazio na spisku osumnjičenih za ubistva Bošnjaka u Srebrenici.

Ali, ko je osoba koja je više od 20 godina kasnije Ibrića konstantno podsjećala na ubistvo oca? Da li je ubistvo policajca Đurića isprovocirano svjesno? Da li je nekome trebao incident u Zvorniku?
Isti izvor Patrije tvrdi da se Ibrić nekoliko trenutaka prepirao sa policajcem Đurićem ispred policijske stanice, a onda je potegao oružje. Sve ovo, tvrdi ovaj izvor, koji je govorio pod uslovom anonimnosti, može se vidjeti na snimcima sigurnosnih kamera, koje policija nikada nije objavila.

Iz Tužilaštva BiH Patriji je rečeno da istražitelji još uvijek rade na ovim predmetu. 
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!