Marketing USKinfo.ba
Zbog korona virusa punkt na sarajevskom Aerodromu

BiH

Zbog korona virusa punkt na sarajevskom Aerodromu

Objavljeno na dan 26.02.2020 - 11:04 | Izvor: USKinfo.ba | ba.n1info.com


Na Međunarodnom aerodrom Sarajevo uspostavljen je Punkt za skeniranje putnika saopštili su iz ove institucije. Informacije se,navode, posebno uzimaju od putnika koji dolaze iz Kine, Južne Koreje, Italije i Irana.

"Riječ je o Šalteru Federalne sanitarne granične inspekcije jedinice Aerodrom Sarajevo na kojem putnici popunjavaju upitnik koji se odnosi na njihovo trenutno zdravstveno stanje. Također se uzimaju informacije koje obuhvataju mjesto i adresu namjeravanog boravka u BiH, broj osoba, razdoblje boravka, te kontakt telefon", stoji u objašnjenju aerodroma Sarajevo.

Postupanje odnosno screening putnika, kažu, vrši se u skladu sa naredbom Kriznog tima Federalnog ministarstva zdravstva.

"Pokrivaju se, odnosno skeniraju putnici sa svih dolaznih letova na Međunarodnom aerodromu Sarajevo. Informacije se posebno uzimaju od putnika koji dolaze iz Kine, Južne Koreje, Italije i Irana", pojašnjavaju.

Ujedno im daju i uputstva, leci, objašnjavaju iz press službe sarajevskog aerodroma, kako postupati ako se dogodi da se naknadno, odnosno za vrijeme namjeravanog boravka u BiH, pojave potencijalni simptomi, odnosno kome se tačno obratiti u tom slučaju, a koji sadrže i brojeve telefona najbližih Zavoda za javno zdravstvo.

"Nakon svih prikupljenih informacija ukoliko se procijeni da ima potrebe obavještavaju se Zavodi za javno zdravstvo za provedbu mjera koje su u njihovoj nadležnosti a koji, po potrebi, šalju stručno osoblje i epidemiologa na lice mjesta", zaključuju iz Aerodroma Sarajevo.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!