Zdravko Mamić planirao bijeg u Emirate? Odustao u posljednji trenutak

Avion otišao bez Mamića

Zdravko Mamić planirao bijeg u Emirate? Odustao u posljednji trenutak

Objavljeno na dan 14.11.2018 - 22:21 | Izvor: USKinfo.ba | dnevnik.ba/Bljesak.info


Zdravko Mamić ostao je u Bosni i Hercegovini iako se nad mostarskim aerodromom digla prašina zbog dolaska privatnog aviona, te Mamićeva advokata i brata Zorana.

Naime, advokat Dinamova dužnosnika i njegov brat Zoran stigli su u srijedu popodne u Zračnu luku Mostar gdje je sletio avion VistaJet iz Malte.

Iako su se pojavile informacije da se priprema Mamićev bijeg iz BiH, bjegunac pred hrvatskim pravosuđem ostao je u Bosni i Hercegovini. Malteškim avionom otputovao je samo Zoran Mamić i to za Zagreb, prenosi Bljesak.info.

Podsjećamo, Zdravko Mamić pobjegao je u Bosnu i Hercegovinu nakon što je nepravomoćno osuđen na 6,5 godina zatvora zbog izvlačenja 117 milijuna kuna iz Dinama i štete prema državi od 12 miliona kuna neplaćenih poreza i doprinosa.

Mamić je nedostupan hrvatskom pravosuđu jer ima i državljanstvo Bosne i Hercegovine.

Županijski sud u Osijeku u junu je nepravomoćno osudio Zdravka Mamića na šest godina i šest mjeseci zatvora, Zorana Mamića na četiri godine i 11 mjeseci zatvora, Damira Vrbanovića na tri godine zatvora, a Milana Pernara na četiri godine i dva mjeseca zatvora u optužnici prema kojoj ih terete da su iz Dinama izvukli 117 miliona kuna, te državu oštetili za više od 12 milijuna kuna neplaćenih poreza i doprinosa.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!