Marketing USKinfo.ba
Željana Zovko predlaže: Promijeniti Izborni zakon u BiH kao što se to uradilo u Libanu

PORUKA IZ MOSTARA

Željana Zovko predlaže: Promijeniti Izborni zakon u BiH kao što se to uradilo u Libanu

Objavljeno na dan 30.03.2019 - 12:35 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Zastupnica u Evropskom parlamentu Željana Zovko predvodi delegaciju Evropske narodne stranke (EPP) u posjeti Bosni i Hercegovini. Delegacija se danas u Mostaru sastala s predstavnicima političkog i vjerskog života, a posjetit će i Međugorje.

Zovko je kazala da je u posjeti s grupom zastupnika koji djeluju na polju međureligijskog i međukulturalnog dijaloga Evropske narodne stranke. Naglasila je važnost promjena Izbornog zakona u našoj zemlji te navela konkretan primjer kako bi se to moglo napraviti. 

"Inspirisana sam posjetom Libanu prije dvije godine koji je imao dugogodišnju krizu oko Izbornog zakona i neodržavanja izbora. Tad smo s vjerskim vođama i predstavnicima političkih stranaka pokušali olakšati taj dijalog i doći do rješenja", prisjetila se Zovko te naglasila da je BiH zemlja iz koje ona dolazi i koja mora da bude buduća članica EU. 

Prije toga, nastavila je Zovko, treba se riješiti problem Izbornog zakona te izaći iz "zamrznutog stanja". 

"Ova zemlja ne može biti ostavljena sama sebi i moramo naći neki način da se urazume stranke koje ovdje djeluju i da se nađe kompromis", izjavila je. 

Zovko je kazala i kako je sa Johanesom Hahnom imala sastanak dan prije njegovog dolaska u BiH te kako se što prije treba formirati vlast da bi EU znala s kim treba pregovarati.

Nije željela komentarisati mogući ulazak Demokratske fronte u vlast na državnom i entitetskom nivou pravdajući se da ne želi komentarisati unutrašnje političke teme. Kazala je i da sigurno neće biti ministrica vanjski poslova BiH.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!