Željka Cvijanović odgovorila kćerci ratnog zločinca Radovana Karadžića

Na pitanje o ratovanju za NATO

Željka Cvijanović odgovorila kćerci ratnog zločinca Radovana Karadžića

Objavljeno na dan 24.12.2019 - 14:33 | Izvor: USKinfo.ba | avaz.ba


Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske, kazala je da je Programom reformi Bosne i Hercegovine priča o aktivnom NATO putu definitivno dobila zaokret, jer se više ne govori da se putuje ka članstvu nego da se sarađuje s NATO-om.

- Moj lični i politički stav jeste da sa svima treba sarađivati. Nije nikakav problem da se sarađuje i s NATO-om. 

Ovaj dokument znači da hoćemo da sarađujemo i da hoćemo da prođemo kroz sistem reformi - rekla je Cvijanović u Narodnoj skupštini Republike Srpske tokom skupštinske rasprave o informaciji o dokumentu Program reformi BiH.

Replicirajući potpredsjedniku Narodne skupštine RS Sonji Karadžić-Jovičević, kćerci ratnog zločinca Radovana Karadžića, Cvijanović je rekla da ovaj dokument ne znači da će djeca biti ispraćana na ratišta.

- Program reformi BiH je dokument danas za ovo vrijeme. Da li će neko nekada poslije mijenjati stavove o tome, zavisit će od onih koji budu sjedili u parlamentu Republike Srpske - istaknula je Cvijanović.

Karadžić-Jovičević upitala je predstavnike entitetske institucije da li je Bosna i Hercegovina prihvatanjem Programa reformi ušla u voz koji nema kočnica i koji nema rikverc.

- Pitam predstavnike institucija RS kao majka, hoću li za 10 ili 20 godina ispraćati svoju djecu na ratišta - istaknula je Karadžić-Jovičević.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!