Željko Komšić o rezervnom sastavu policije RS-a: Izgleda da će se morati odgovoriti recipročno

UZNEMIRENOST JAVNOSTI

Željko Komšić o rezervnom sastavu policije RS-a: Izgleda da će se morati odgovoriti recipročno

Objavljeno na dan 19.04.2019 - 06:50 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Član Predsjedništva BiH Željko Komšić, reagirajući na jučerašnje usvajanje zakonskih izmjena koje omogućavaju uspostavljanje rezervnog sastava policije RS, ocijenio je da postojeće stanje unosi uznemirenost među građanima i opasno destabilizira ukupnu političku i sigurnosnu situaciju u državi.

Komšić je rekao da vlasti RS-a iz krajnje sumnjivih pobuda uvećavaju broj naoružanih pripadnika policije, pravdajući to migrantskom krizom.

"Ustvari, tu se radi o jednoj vrsti izgovora jer je sam gospodin Dodik, prije samo nekoliko mjeseci, apelirao na to da vojska, odnosno Oružane snage BiH, izađu na granicu sa Srbijom, čemu se sada oštro protivi. S obzirom na to da na uvećavanje broja naoružanih pripadnika policije RS-a međunarodna zajednica ne reaguje adekvatno, izgleda da će se morati odgovoriti recipročnim mjerama. Sumnjam da će se naoružavanje RS-a zaustaviti na ovome, a i da se zaustavi, postojeće stanje unosi uznemirenost među građanima i opasno destabilizira ukupnu političku i sigurnosnu situaciju u državi", izjavio je Komšić.

Inače, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima u RS-u, kojim je predviđeno uspostavljanje rezervnog sastava policije, usvojen je danas u Narodnoj skupštini RS. Za ovaj nacrt je glasao 51 poslanik, suzdržano je bilo 19, a protiv dva.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!