Željko Komšić vratio sliku Josipa Broza Tita u svoj kabinet u Predsjedništvu BiH

ISPUNIO OBEĆANJE

Željko Komšić vratio sliku Josipa Broza Tita u svoj kabinet u Predsjedništvu BiH

Objavljeno na dan 06.12.2018 - 15:55 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Član Predsjedništva BiH Željko Komšić povratkom na funkciju koju je obnašao od 2006. do 2014. godine odlučio je u svoj kabinet u zgradi Predsjedništva BiH vratiti i umjetničko djelo sa likom Josipa Broza Tita.
Komšić je 20. novembra svečano preuzeo funkciju člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda, a nakon pobjede na izborima on je najavio da bi mogao vratiti Titovu sliku u svoj kabinet.

Tokom jučerašnjeg sastanka sa srbijanskim ambasadorom Aleksandrom Đorđevićem i današnjeg susreta sa ambasadorom Francuske Guillaumeom Roussonom na zidu iznad stola za sastanke mogla se uočiti velika slika sa likom bivšeg predsjednika SFRJ.

Komšić sa ambasadorom Francuske

U svom prvom obraćanju na mjestu Predsjedništva BiH Željko Komšić je poručio da će se zalagati za sve građane BiH i za civilizacijske tekovine.

"Zakleo sam se i to neće biti iznevjereno. U vrhu mojih prioriteta bit će rad na vladavini prava i afirmaciji demokratskih tekovina. Bez borbe protiv svakog oblika diskriminacije ne može biti slobode. Građani BiH trebaju znati da ću biti pobornik svake vrste ravnopravnosti. Naša država utemeljena je na principima antifašizma i vrijeme na nas stavlja izazov da pokažemo Evropi kako baštinimo civilizacijske i evropske vrijednosti", rekao je Komšić u svom prvom obraćanju na mjestu Predsjedništva BiH.

Dosadašnji dio mandata Milorada Dodika, Šefika Džaferovića i Željka Komšića na čelu ove institucije obilježile su razmirice u vezi sa zastavom RS-a u hodniku, odnosno njeno postavljanje i uklanjanje, zatim Dodikovo napuštanje sastanka sa delegacijom Vijeća za provedbu mira u BiH kao i njegovo lično osiguranje, sačinjeno od službenika MUP-a RS, a koji nemaju pravo naoružani ulaziti u zgradu Predsjedništva BiH.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!