Žestoka reakcija iz RS-a, Dodik tvrdi da rezolucija SDA poziva na sukobe

PROMPTNO REAGOVAO

Žestoka reakcija iz RS-a, Dodik tvrdi da rezolucija SDA poziva na sukobe

Objavljeno na dan 16.09.2019 - 08:35 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Nakon što je SDA usvojila niz stranačkih rezolucija u kojima BiH vidi kao republiku, a Sarajevo sa cijelom prijeratnom teritorijom, čime je odredila pravce političkog djelovanja, ponovo je promptno reagovao lider SNSD-a i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Dodik je ocijenio je da je Programska deklaracija ili rezolucija SDA koja predviđa Republiku BiH "rezolucija muslimanskog naroda u BiH i da poziva na sukobe".

Dodik je rekao da je deklaracija antiustavna, antidejtonska, da poziva na urušavanje mira, ignoriše realnost i činjenice da postoje drugi konstitutivni narodi kao što su Srbi i Hrvati, kao i da postoji RS.

"Oni bi to sve poništili i smatraju da bi to mogli da ostvare bez ikakvog uvažavanja drugih interesa, prije svega same Republike Srpske. Naravno da to nije moguće. Nama nije stalo ni do nikakve BiH, a pogotovo ne do Republike BiH", rekao je Dodik za RTRS.

Dodik je istakao da je veoma teško nastaviti politički dijalog sa Bakirom Izetbegovićem i njegovim sljedbenicima, te dodao kako se sa njima ne može saglasiti ni o prošlosti, ni o sadašnjosti, ni o budućnosti, a da se jedino slažu u tome da se ni u čemu ne slažu.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!