Marketing USKinfo.ba
Žestoka reakcija ''većine'' iz USK-a: Alibabić da razmisli ima li još ličnih zahtjeva, Duraković da zatraži ostavku svog ministra

Skupština USK-a

Žestoka reakcija ''većine'' iz USK-a: Alibabić da razmisli ima li još ličnih zahtjeva, Duraković da zatraži ostavku svog ministra

Objavljeno na dan 22.01.2021 - 11:51 | Izvor: USKinfo.ba |


Nakon jučerašnjeg neodržavanja čak dvije planirane sjednice Skupštine USK-a, opozicija je žestoko reagovala i čak nekoliko zastupnika je zatražilo ostavku premijera Mustafe Ružnića.

Danas je stigla reakcija "većine" iz Skupštine USK-a. Reagiranje pod nazivom Zajedničko reagiranje zastupnika pozicije u Skupštini USK-a na prozivke SDA, Pomak i zastupnice Alibabić, prenosimo u cjelosti i bez intervencija bilo kakve vrste. 

Ko SDA ima najduže parlamentarno iskustvo u Skupštini Kantona izgleda da je nužno podsjetiti ih da je za smjenu ili ostavku premijera i Vlade USK neophodno obezbjediti potrebnu većinu u Skupštini, odnosno 16 ruku kojih, usput kazano, nemaju već treću godinu.

Ne bi trebalo biti teško za shvatiti ali da ipak pojasnimo: kada donesete dovoljan broj potpisa mi smo demokratski voljni razmotriti i ostavku koju tražite zadnjih dana. Kako se pozivate na druge kantone i ostavke koje su se desile u istima, moramo vas upoznati da su se i one desile zahvaljujući većini koja je i vama potrebna.

Još nekoliko ilustrativnih primjera s kojima biste trebali bolje shvatiti cijeli proces:Zbog minimuma političke korektnosti i principijelnosti zastupnik  Duraković (PoMak) je trebao prvo od svoga ministra Damira Omerdića tražiti ostavku, jer je to jedini logičan politički slijed nakon sve glasnijih stavova da PoMak nije dio većine.

Kada je u pitanju zastupnica Alibabić (Naša stranka) pozivamo istu da razmisli da li ima još kakvih ličnih zahtjeva da joj riješi ova skupštinska većina i Vlada Kantona, ako je sve rješeno onda možemo razgovarati o ostavkama i smjenama. Također pozivamo Našu stranku da se očituje oko koalicije sa SDA.

Podsjećamo takođe, da su Pomak i Naša stranka bili dio većine i da su njihovi zahtjevi bili megalomanski u odnosu na druge klubove, a da su se i bez obzira na ispunjene zahtjeve ponašali različito od sjednice do sjednice i da oni u tom pogledu imaju najmanje pravo na prozivanja te tražimo od zastupnika Pomaka i NS istinito tumačenje blokade Skupštine nakon što su ostvarili sve svoje ciljeve.

Uvažavajući dugogodišnje iskustvo u upravljanju kantonom i svim procesima svih vas koji se oglašavate saopćenjima u kojima tražite smjenu Vlade, pozivamo vas da skupite tih 16 potpisa, uzmete tako željenu vlast i pokažete (iako pokazujete već godinama) svoje sposobnosti i stručnost, te prestanete u međuvremenu maltretirati javnost i građane kantona, navodi se u Zajedničkom reagiranju zastupnika pozicije u Skupštini USK-a na prozivke SDA, Pomak i zastupnice Alibabić.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!