Žestoke kritike Ćamila Durakovića na račun SDA: Pa dokle Bošnjo, kud ideš i s kim ćeš?

Koalicija sa SNSD-om

Žestoke kritike Ćamila Durakovića na račun SDA: Pa dokle Bošnjo, kud ideš i s kim ćeš?

Objavljeno na dan 14.06.2017 - 14:12 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Bivši načelnik Općine Srbrenica Ćamil Duraković rekao je u razgovoru za Klix.ba kako je razočaran "sretnom i stabilnom" koalicijom SDA sa SNSD-om, čiji je predsjednik Milorad Dodik.

Nakon objavljivanja vijesti o koaliranju SDA i SNSD-a, na društvenim mrežama oglasio se Ćamil Duraković koji je napisao da je riječ o koaliciji s istim onim Dodikom koji troši novac iz budžeta RS-a na negiranje genocida i opsade Sarajeva u nastavnom planu i programu manjeg bh. entiteta.

"A sve to potpiše Ramiz Salkić, čovjek koji uopće nije iz Srebrenice. Da, Ramiz Salkić, u ime nas, a pravo mu nismo dali. Naravno, on to učini da bi mogao mirno uploviti u svoju kampanju 2018. godine. Pa dokle Bošnjo, kud ideš i s kim ćeš?", napisao je Duraković.

Ovim povodom kontaktirali smo Durakovića koji nam je kazao da se dešavaju neprirodne stvari koje on primjećuje kao građanin, a ne kao političar. Pojasnio nam je da je do koaliranja došlo samo mjesec dana nakon što je Milorad Dodik izjavio da ne želi koalirati s Bakirom Izetbegovićem.

"Onda se odjednom pojavi Ramiz Salkić koji je kao Omer-paša Latas poslan u Srebrenicu da napravi nekakav kompromis. Ovdje je očito da postoje dogovori na višem nivou, a najmanje su za to krivi ljudi na lokalnim nivoima", rekao je Duraković.

Kako kaže, Salkić je posljednjih mjeseci učinio sve da uđe u koaliciju s onim SNSD-om koji zvanično negira genocid u Srebrenici. On ističe da je za njega nelogično koaliranje SDA i SNSD-a, posebno u Srebrenici.

"Ne znam je li to veći dogovor Salkića i Dodika u Banjoj Luci i to me ne zanima, ali neću dozvoliti da Srebrenica bude predmet političke manipulacije koja će osigurati Salkiću i naredni mandat. On radi samo na tome da osigura naredni mandat", kazao je Salkić.

Na pitanje je li razočaran koaliranjem SDA i SNSD-a, Duraković je otvoreno odgovorio da jeste.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!