Zijadu Turkoviću oduzeti automobili, nekretnine i 350.000 KM stečenih krivičnim djelima

Svi osuđeni imaju nadoknaditi troškove postupka

Zijadu Turkoviću oduzeti automobili, nekretnine i 350.000 KM stečenih krivičnim djelima

Objavljeno na dan 16.04.2015 - 13:45 | Izvor: USKinfo.ba | USKinfo.ba / Klix.ba


Današnjom presudom izrečenom Zijadu Turkoviću i drugima, osim što im je ukupno dosuđeno 95 godina zatvora, također im je oduzeta i imovina stečena krivičnim djelima za koja su osuđeni.

Naime, optuženi Zijad Turković, Saša Stjepanović, Fadil Aljović, Milenko Lakić te Mumaer Zahitović danas su poglašeni krivima po osam tačaka optužnice, odnosno za najteža krivična djela, počevši od nelegalne proizvodnje i prometa droge i oružja pa preko iznude, sve do brutalnih ubistava. 

Svi osuđeni imaju nadoknaditi troškove postupka, a Turkoviću je naložćeno da u roku od šest mjeseci na ime budžeta BiH uplati 277.000 KM stečenih krivičnim djelom. Također, Turković na ime državnog budžeta ima uplatiti i dodatnih 30.000 KM također stečenih krivičnim djelom.

Sa transakcijskog računa Šejle Jugo Sud će blokirati i 47.000 KM. 

Turkoviću su oduzeti i automobili Audi 100 blinda i Mecedes ML koji su korišteni u izvršenju krivičnih djela, kao i apartman na Vlašiću. 

Također mu je oduzet i brojač novca za koji je tokom postupka Turković tvrdio da je kupio sa ciljem otvaranja mjenjačnice, iako se u to vrijeme fizičke osobe nisu mogle baviti ovom djelatnošću. Oduzet mu je i ometač VF signala. 

Saši Stjepanoviću koji je osuđen na 12 godina zatvora oduzet je automobil BMW vrijednosti blizu 15. 000 KM koji je, kako je sud cijenio, otplaćivao Turkoviću tako što je za njega prevozio drogu i to heroin i kokain. 

Muameru Zahitoviću je zbog dokazanog djela iznude oduzeto 49.170 dionica Fabrike čarapa Ključ.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!