Zlatko Hujić: Iako je ima svaka mahala, kapacitetima i mozgovima iz OV Bosanski Petrovac ne treba radio frekvencija

Tvrdi da je obezbijedio sredstva

Zlatko Hujić: Iako je ima svaka mahala, kapacitetima i mozgovima iz OV Bosanski Petrovac ne treba radio frekvencija

Objavljeno na dan 29.03.2019 - 12:29 | Izvor: USKinfo.ba |


Zbog političkih neslaganja, Radio Bosanski Petrovac bi vrlo lako mogao ostati bez dozvole Regulatorne agencije za komunikacije BiH (RAK) da emituje svoj signal na FM talasima. Procedura za pomenutu dozvolu pokrenuta je prije tri godine, a rok za njeno izdavanje ističe početkom marta ove godine. Kako bi se dobila dozvola, bilo je potrebno u međuvremenu ispuniti propisane tehničke uslove, koji su uključivali nabavku potrebne opreme i zapošljavanje kvalifikovanog kadra.

Prema riječima Esmira Brkovića, v.d. načelnika općine Bosanski Petrovac, niti jedan od ovih uslova nije ispunjen.

“Kada RAK početkom marta bude obavio monitoring ustanoviće kako ne postoje uslovi za emitiranje signala i rješenje o izdavanju dozvole staviće u ladicu. To znači da ćemo narednih deset godina morati čekati na eventualno dobijanje nove frekvencije”, kaže Brković.

Iako je u proteklom periodu odluka o nabavci tehničke opreme za radio-emitiranje nekoliko puta bila pred općinskim vijećnicima, niti jednom nije dobila zeleno svjetlo. Razlog tome su neslaganja među političkim partijama i stav većine u Općinskom vijeću da se radi o preskupom projektu za ovu lokalnu zajednicu, čiji godišnji budžet iznosi oko 3,8 miliona maraka.

Ipak, sa ovim zaključcima OV Bosanski Petrovac, ne slaže se bivši načelnik ove općine, koji tvrdi da je novac osigurao na čak dvije strane i da se radi o političkoj odluci, odnosno odbijanju. Pogledajte Hujićevo izlaganje na zadnjoj redovnoj sjednici Skupštine USK-a u vezi ove teme.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!