''Znao sam da sam kriv'': Khabib otkrio zašto ga je otac pretukao dan uoči borbe

UFC

''Znao sam da sam kriv'': Khabib otkrio zašto ga je otac pretukao dan uoči borbe

Objavljeno na dan 15.12.2018 - 16:36 | Izvor: USKinfo.ba | radiosarajevo.ba


Prije nekoliko dana UFC šampion Khabib Nurmagomedov u Moskvi je predstavio autobiografsku knjigu "Khabib Time".

Knjiga opisuje mnoge zanimljive priče iz života velikog šampiona, od ranog djetinjstva do pobjede nad Conorom McGregorom.

Khabib u knjizi ne skriva da se u mladosti često dobivao "vaspitne ćuške" od oca i trenera Abdulmanapa Nurmagomedova.

No, prava je senzacija da je Abdulmanap Nurmagomedov na kućnom pragu, u realnom duelu, "pobijedio" tada 20-godišnjeg sina uoči njegovog drugog profesionalnog nastupa!

U oktobru 2008. godine, Abdulmanap se vozio automobilom uveče pored parka i ugledao svog sina u žučnoj raspravi s nekoliko vršnjaka. Abdulmanap je pozvao Khabiba na njegov mobilni telefon, uočio da je njegov sin vidio poziv na koji, međutim, nije odgovorio.

Kada su se navečer sreli u kući na večeri, Abdulmanap je upitao Khabiba zašto se nije javio, a 20-godišnjak je slagao da nije vidio poziv.

"U tom trenutku očeva ruka poletjela je prema meni. Pretukao me kao 'vola u kupusu'. 'Otac je u odličnoj formi', uhvatio sam se u razmišljanju. S velikim poteškoćama uspio sam ga ubijediti da se zaustavi. Bilo je očigledno da me pretukao jer je vjerovao da sam ga slagao kako nisam vidio poziv. Rekao mi je da izađem iz kuhinje. Mama je vidjela modrice i rasjekotine na licu. Kada je saznala da su to sve 'pokloni' od oca, ušla je u kuhinju, ušla u glasnu raspravu s njim. Bila je to velika porodična svađa. Moj otac je dugo ćutao zašto me je tukao. Ja sam, naravno, shvatio, ali tata je ćutao."

Već sljedećeg dana Khabib se suočio s rivalima na strunjačama, na Kupu Rusije u pankrationu u Atrium centru u Moskvi.

"Sljedećeg jutra letio sam za Moskvu na turnir G8. Možete li zamisliti? Sutra letite, treba da se borite, a tata vas tu noć lansira nekoliko puta na tavan", napisao je Khabib u knjizi.

"Nisam obraćao pažnju na to što me je tukao. On je otac. Ako udari, to znači da sam zaslužio. Znao sam da sam kriv. Uzgred, bio sam više zabrinut zbog mentalnog stanja oca nakon svega jer sam ga uznemirio. Morao sam pobijediti u Moskvi kako bih izgladio odnose sa svojim ocem."

To se i desilo: Khabib Nurmagomedov je u Moskvi pobijedio u sve tri borbe jednoglasnom odlukom sudija. Ova epizoda završena je šaljivom pričom s aerodoroma pri povratku iz Moskve.

"Sutradan, na aerodromu, sreli su me rođaci i prijatelji, jedan od njih me upitao: 'Khabibe, jesi li umoran? Da li je bilo teško?' Odgovorio sam da u Moskvi nije bilo teško, ali jeste dan ranije, kada je moj otac u našoj kuhinji zakazao svoj Atrium cup", rekao je Khabib i izazvao smijeh do suza svojih sagovornika.

"Niko me nije pobijedio osim oca. Dok sam se vozio s ocem, njegovo raspoloženje bilo je bolje, ali nešto ga je pritiskalo. Izvinio sam se, on je prihvatio izvinjenje", napisao je u svojoj autobiografiji Khabib Nurmagomedov.

Khabib na turniru u Moskvi 2008. godine (Instragram)
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!