Zovko: Komšić nema nikakvog dodira s nama i prezire sve ono što je naše

SABOR HDZ-A U MOSTARU

Zovko: Komšić nema nikakvog dodira s nama i prezire sve ono što je naše

Objavljeno na dan 27.04.2019 - 12:15 | Izvor: USKinfo.ba | fokus.ba


Evropska parlamentarka Željana Zovko obratila se prisutnima na današnjem Saboru HDZ-a BiH u Mostaru. Govorila je o lošem položaju hrvatskog naroda u BiH, a imala je i poseban osvrt na oktobarske izbore.

– Podsjetit ću da su Bošnjaci birali dva člana Predsjedništva BiH. Izabrali su i hrvatskog člana, koji nema nikakvog dodira sa nama i koji prezire sve ono što je naše, poručila je uz aplauz prisutnih, prenosi Oslobođenje.

Adil Osmanović obratio se kao gost, kazavši da su SDA i HDZ nastali u isto vrijeme kao demokratske stranke koje su gajile i gaje demokratiju. Podsjetio je na dugogodišnju koaliciju, pozivajući na drugačije razmišljanje od onih koji HDZ i SDA ne žele da vide zajedno.

– Bit ćemo partneri u vlasti i prilikom ulaska BiH u EU. Moja lična želja je da zajedno snažnije pokrenemo BiH, poručio je.

Ilija Cvitanović kazao je da se posebno raduje što su na Sabor došli i predstavnici bošnjačkih stranaka, kazavši da hrvatskom narodu jedinstvo treba više nego ikada, jer je trenutak složen. Andrej Plenković poručio je da je Hrvatska najveći prijatelj Bosne i Hercegovine, kazavši da su iza nas djela i godine prijateljstva. Obećao je pomoć svake vrste u mogućnosti u mogućnosti u kojoj to Hrvatska bude mogla. I on je podsjetio n aproblem Izbornog zakona, pozivajući na dijalog kako bi s etaj problem konačno riješio. Obećao je i pomoć Vlade RH Sveučilištu i bolnici u Mostaru, kao i pomoć prilikom izgradnje zgrade Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!