Zuckerberg poručio kćerki: Samo jednom si dijete, zato je veoma važno da se igraš vani

Čari djetinjstva

Zuckerberg poručio kćerki: Samo jednom si dijete, zato je veoma važno da se igraš vani

Objavljeno na dan 30.08.2017 - 11:25 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


U pismu koje je objavio na Facebooku, a u kojem je javnost obavijestio da je dobio drugo dijete, Mark Zuckerberg sugerirao je svojoj kćerki da se igra vani i uživa u čarima djetinjstva i igri koja je, ističe, veoma važna.

Ispod porodične fotografije koju je objavio na Facebooku Mark je napisao kako novi naraštaji prebrzo odrastaju.

"Svijet je ozbiljno mjesto i zbog toga je veoma važno pronaći vrijeme za izlazak vani i igru. Djetinjstvo je čarobno, samo jednom si dijete i zato nemoj previše brinuti za budućnost", napisao je.

Mark i njegova supruga Priscilla Chan su slično pismo objavili 2015. godine kada je na svijet došla njihova prva kćerka Max. U njemu su napisali da će investirati u Inicijativu Zuckerberg Chan kako bi svijet u kojem Max odrasta bio mjesto s boljim obrazovanjem, jačom zajednicom, jednakosti i manje bolesti.

"Sa svim napretkom u nauci i tehnologiji vaša generacija treba živjeti mnogo boljim životima nego što smo mi. Iako se najčešće ističe ono što je pogrešno, mi još uvijek vjerujemo da će pozitivni trendovi pobijediti. Optimistični smo kada je riječ o vašoj generaciji i budućnosti", napisao je.

Ovo pismo, posvećeno tek rođenoj August, odražava probleme s kojima se suočavaju mlađe generacije i utjecaj napretka tehnologije na njihovo odrastanje.

"Svakom godinom ćete biti sve više zauzete i zato je važno da pronađete vrijeme za mirisanje svih cvjetova i sakupljanje lišća", poručio je Mark.

 

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!