ZZO USK: Važna obavijest za građane

USK

ZZO USK: Važna obavijest za građane

Objavljeno na dan 05.10.2019 - 15:20 | Izvor: USKinfo.ba | cazin.net


Proces informatizacije u Kantonalnoj bolnici je gotovo završen, ali ne i u svim dijelovima domova zdravlja gdje uputnice, kartoni i knjižice, skoro godinu dana kasnije, nisu postale elektronske.

Uputnice se još uvijek pišu ručno, a u upotrebi su papirni kartoni i knjižice. Razlog je nedostatak sredstava u domovima zdravlja za nabavku informatičke opreme.

Ipak, od ovog mjeseca, papirne knjižice postaju prošlost i to samo u apotekama jer će se od narednog mjeseca samo putem elektronskih knjižica moći podići lijekov.

Zdravstvene ustanove USK još uvijek nisu u potpunosti opremljene informatičkom opremom koja je neophodna da proces informatizacije u cjelosti zaživi.

Uporedo s tim, papirne zdravstvene knjižice još uvijek nisu prošlost, a iz Zavoda zdravstvenog osiguranja USK ističu da će elektronske knjižice u potpunosti  biti u funkciji prilikom podizanja lijekova u apotekama i to od narednog mjeseca.

Prema dostupnim informacijama, do sada je veliki broj stanovnika USK preuzeo svoje elektronske knjižice, ali i dalje ima onih koji to nisu učinili. Stoga, posao oko izdavanja, pokrenut u ovoj godini, nije završen.

Okončan će biti do kraja ovog mjeseca jer od novembra bez elektronske knjižice neće se moći dizati lijekovi u apotekama.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!