Adis Poško je prvi kadet iz BiH koji je diplomirao na najstarijoj američkoj vojnoj akademiji

WEST POINT

Adis Poško je prvi kadet iz BiH koji je diplomirao na najstarijoj američkoj vojnoj akademiji

Objavljeno na dan 16.06.2020 - 12:03 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Kadet Adis Poško prvi je kadet iz Bosne i Hercegovine koji je uspješno završio prestižnu američku Vojnu akademiju “West Point”.

Nakon četverogodišnjeg školovanja, u subotu 13. juna. 2020. godine, na paradnom terenu akademije West Point, u američkoj saveznoj državi New York, održana je svečana ceremonija dodjele diploma za naraštaj 2020. godine, kojoj pripada i Poško. Tom prilikom, na jednom se mjestu okupilo 1.107 polaznika, kojima se tijekom ceremonije obratio i predsjednik SAD Donald Trump.

"Ova vrhunska vojna akademija proizvodi samo bolje od najboljih, jače od najjačih i hrabrije od najhrabrijih. West Point je univerzalni simbol američkog junaštva, odanosti, predanosti, stege i istaknute vještine," kazao je predsjednik Trump.

Prema ugovoru s Ministarstvom obrane Bosne i Hercegovine, Adis Poško će nastaviti karijeru kao prvi časnik Oružanih snaga BiH koji je završio Vojnu akademiju West Point. Zajedno s kadetom Poškom, uz američke polaznike u ovom naraštaju, ovu prestižnu akademiju su završili kadeti iz Gruzije, Hondurasa, Južne Koreje, Kosova, Moldavije, Pakistana, Filipina, Singapura, Tajvana i Tanzanije.

Tijekom ceremonije, zbog postojeće epidemiološke situacije izazvane koronavirusom, poduzete su potrebne preventivne mjere socijalnog distanciranja na događaju. Na ceremoniji nisu bile nazočne obitelji ili prijatelji, a diplomci su sjedili nekoliko metara jedan od drugog.

Vojna akademija West Point utemeljena je 1802. godine te je najstarija takva ustanova u SAD-u. Akademija je škola najvećeg stupnja obrazovanja vojnih časnika u Sjedinjenim Američkim Državama.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!