Akcija SIPA-e u Bosanskoj Dubici, oduzeto naoružanje

PRETRES AUTOMOBILA I KUĆE

Akcija SIPA-e u Bosanskoj Dubici, oduzeto naoružanje

Objavljeno na dan 11.06.2021 - 13:10 | Izvor: USKinfo.ba | Foto:SIPA


Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu, dana 10.06.2021. godine, na području općine Bosanska Dubica izvršili su pretres jednog putničkog motornog vozila kao i porodične kuće sa pratećim objektima.

Prilikom pretresa pronađena je i privremeno oduzeta jedna automatska puška-puškomitraljez PM-M72 sa drvenim kundakom i okvirom sa 30 metaka kao i trotilski metak sa punjenjem od 100 grama TNT eksploziva. Osumnjičeno lice je lišeno slobode i isto je nakon kriminalističke obrade otpušteno iz službenih prostorija. Protiv osumnjičenog će biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“ iz člana 361. stav (1) Krivičnog zakona Republike Srpske.

Prilikom vršenja pretresa pomoć policijskim službenicima SIPA-e pružili su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, a aktivnosti su provedene u skladu sa usmenom naredbom Osnovnog suda u Kozarskoj Dubici, saopćeno je iz SIPA-e.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!