Aleksandar Vučić: Srbi moraju poštovati srebreničke žrtve, a ne tjerati inat

Srbija

Aleksandar Vučić: Srbi moraju poštovati srebreničke žrtve, a ne tjerati inat

Objavljeno na dan 02.06.2021 - 16:36 | Izvor: USKinfo.ba | ba.n1info.com / Foto:TANJUG/ RADE PRELIC


Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije rekao je da Srbi moraju da poštuju srebreničke žrtve, da bi njihove jasenovačke žrtve ostale upamćene. Ali da po pitanju pravne terminologije i svega drugog ne misli ni da je ni mjesto ni vrijeme da u tako nešto ulazi.

Navodeći da stalno sluša priču o geonocidu /u Srebrenici/, Vučić je upitao da li je nesporno da je u Jasenovcu između 1941 i 1945. godine ubijeno mnogostruko više Srba.

“Jeste li pokrenuli nekad pitanje genocida u Jasenovcu? Pošto je tamo bilo i mnogo bošnjačkih žtava. Da li ste pitali to bilo kog političara iz BiH i bilo gde drugdje? Bit će da niste”, rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Beogradu nakon sastanka sa predstavnicima parlamentranih političkih stranaka u entitetu Republika Srpska.

Odgovarajući na pitanje novinara, Vučić je rekao da se uvijek trudio da na svakom mjestu pokaže najveći mogući pijetet prema bošnjačkim žrvama.“Da nikada čak i ne odgovaram politički na teme koje postaju isključivo politika. A ne emocionalni i stvarni odnos prema žrtvama”, naveo je Aleksandar Vučić.

On je rekao da Srbi moraju da pokažu razliku. A ne da tjeraju inat. Odnosno da pokažu poštovanje prema bošnjačkim žrtvama. I da su drugačiji od onih koji se ne sjećaju jasenovačkih žrtava. I “ne pada im napamet da ih pomenu”.

Aleksandar Vučić: Neće Srbi više da dobijaju po nosu

“Kada stvari postavite na ovakav način onda vidite da o principima, moralnim i pravnim, govorimo uglavnom mi. To je kao sa pričom kako Kosovo može da bude nezavisno. A Republiku Srpsku ćemo na traktorima da izbacimo napolje ako pomisle isto”, naveo je Vučić.

Prema njegovim riječima, ako Beograd kaže “ne treba nezavisna Republika Srpska i ne treba nezavisno Kosovo”, onda na to dobija odgovor da su “Srbi krivi i da Kosovo mora da bude nezavisno”.

“Jedan pricip mi pokažite i želju i volju da napravimo bolje odnose. Da nisu zasnovani na ponižavanju Srba. I time da Srbi moraju da dobiju po nosu da bi svi bili zadovoljni. Neće Srbi više da dobijaju po nosu. Neće više da se tuku. Već hoće, kako se kaže u narodu, lijepo da žive sa svima drugima. Ali, nećemo da dozvolimo da Srbija bude unižavana”, rekao je Vučić.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!