Ambasador Matthew Field: Britanska elitna vojska i njena oklopna vozila stigli su u BiH

BRZI ODGOVOR

Ambasador Matthew Field: Britanska elitna vojska i njena oklopna vozila stigli su u BiH

Objavljeno na dan 25.08.2020 - 09:44 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Ambasador Velike Britanije u našoj zemlji Matthew Field na svom je Twitter profilu napisao kako je britanska elitna vojska stigla u Bosnu i Hercegovinu, zajedno s oklopnim vozilima i strateškim avionom.

Inače, dolazak britanskih vojnika u BiH ubočajen je i redovan postupak, a jednica koja je došla u potpunosti je u lancu komande EUFOR-a.

"Britanska vojska je u Bosni i Hercegovini na vježbi 'Brzi odgovor'. Ovdje se nalazi i strateški avion kompanije Antonov Airlines AN-124 u RAF Brize Norton u kojem se nalaze oklopna vozila britanske vojske Foxhound i MAN-ovim kamionima i autobusima", napisao je Filed.

U ovoj vježbi koju je organizirao EUFOR, kako je ranije najavljeno, učestvovat će 20 država koji su pod komandom EUFOR-a, uključujući i Višenacionalni bataljon. Među ovim zemljama su Austrija, Bugarska, Grčka, Mađarska, Italija, Rumunija i Ujedinjeno Kraljevstvo.

Podsjećamo, vježba "Brzi odgovor 2020" će se održavati širom BiH od 31. augusta do 5. septembra . Cilj ove vježbe je da se omogući vojnicima Oružanih snaga BiH i EUFOR-a zajednička obuka za operacije podrške mira, kao i sposobnost EUFOR-a da dovede u zemlju rezervne snage koje pomažu vlastima BiH u održavanju sigurnog i stabilnog okruženja.

Vježba se održava svake godine, te je dio redovnog kalendara obuke Oružanih snaga BiH i EUFOR-a.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!