Američka policija ubila tinejdžerku

Svijet

Američka policija ubila tinejdžerku

Objavljeno na dan 21.04.2021 - 07:50 | Izvor: USKinfo.ba | N1


Policija u Kolumbusu, u američkoj državi Ohajo, ubila je afroameričku tinejdžerku od 16 godina dok je nožem nasrtala na jednu devojku.

Do ubistva je došlo u utorak, neposredno prije nego što je nekadašnji američki policajac Derek Šovin proglašen krivim je po svim tačkama optužnice za ubistvo Afroamerikanca Džordža Flojda.

Policija je kasnije objavila snimak kamere koju je policajac nosio na uniformi kako bi pokazala da je djevojka pokušala da nožem nasrne na dvije osobe.

USA Today prenosi da video pokazuje kako se policajac približava putu na kom se nalazila grupa mladih i da je u jednom trenutku tinejdžerka zamahnula nožem na djevojku koja je bila  pored automobila, kao i da se čuju četiri pucnja policajaca.

Kasnije u toku večeri, Služba za brigu o djeci te države objavila je da se radi o šesnaestogodišnjoj Makiji Brajant koja je, inače, bila u hraniteljskoj porodici.

Policija je navela da je istraga o tragičnom događaju u toku, ali da je grad zahtjevao da se objavi video sa uniforme policajca kako bi javnost dobila što više informacija.

Foto: Tanjug/ Columbus Police Department via WSYX-TV via AP
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!